اصول مهندسی بازاریابی

کد کتاب : #219
تاریخ انتشار : 1397/2/11 14:06
تعداد بازدید کننده : 3094
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
اصول مهندسی بازاریابی
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال
نویسندگان: پروفسور گری ال. لیلین/ پروفسور آرویند ران‌گاسوامی/ پروفسور آرنود دی‌براین مترجمان: دکترکامبیز حیدرزاده/ حسین‌علی سلطانی

کتاب اصول مهندسی بازاریابی را می‌توان شاخص‌ترین کتابی با این موضوع در دنیا دانست که با هدف تبیین نگاه مهندسی در حوزه‌ی علمی مدیریت بازاریابی نگاشته شده است. نویسندگان این کتاب معتقدند که بازاریابی مدرن مانند مهندسی است؛ ترکیبی از هنر و علم.

 

در این کتاب چه می‌خوانیم؟
مقدمه
فصل 1:رویکرد مهندسی بازاریابی
فصل 2: ارزیابی ارزش مورد انتظار مشتری و ارزش‌گذاری مشتریان
فصل 3: بخش‌بندی و هدف‌گذاری
فصل 4: جایگاه‌سازی
فصل 5: پیش‌بینی
فصل 6: طراحی محصول/ خدمت جدید
فصل 7: آمیخته‌ی بازاریابی
فصل 8: برداشت ارزش از مهندسی بازاریابی

 

مطالعه‌ی این کتاب برای چه کسانی مفیدتر خواهد بود؟

- مدیران و کارشناسان بازاریابی

- پژوهشگران و علاقه‌مندان به مباحث بازاریابی و برندسازی

بخشی از این کتاب:
بازارها نامتجانس هستند. مشتریان از نظر ارزش، نیازها، خواسته‌ها، محدودیت‌ها، باورها و مشوق‌هایشان برای اقدام به عمل با هم فرق دارند. محصولات (یا به طور کلی‌تر پیشنهادها) برای ارضا نیازها و خواسته‌های مشتریان رقابت می‌کنند. شرکت‌ها با بخشی‌کردن بازار خود، مشتریان را بهتر می‌شناسند و تلاش بازاریابی‌شان را به طور مؤثر و پربازده هدف‌گذاری می‌کنند. یک شرکت از طریق بخش‌بندی، یک حد تعادل به‌هنگام را در نظر می‌گیرد و با وجود آن به یک برنامه‌ی بازاریابی مشتری برای تمام مشتریان اتکا نمی‌کند و هزینه‌ی سنگین توسعه‌ی یک برنامه‌ی خاص برای هر مشتری را به بار نمی‌آورد. از این‌ رو، بخش‌بندی، شالوده‌ی لازم برای بررسی یک مسئله‌ی راهبردی هسته‌ای پیش روی تمام شرکت‌ها را فراهم می‌آورد؛ این که به کدام بازار یا کدام گروه از مشتریان خدمت‌رسانی کنیم؟
دو تعریف برای مفهوم بخش‌بندی بحرانی هستند: بخش بازار و بخش‌بندی بازار.
مشتریانی که داخل یک بخش از بازار هستند، همگی به دنبال محصولی هستند که یک نوع مزیت یا راهکار را برای مشکلاتشان ارائه کند یا به یک روش به اطلاع‌رسانی بازاریابی یک شرکت پاسخ دهند.
بخش‌بندی بازار، یک فرآیند تجاری‌ است که شرکت را قادر به ارزیابی جذابیت هر گروه (بخش) و انتخاب آن بخش‌هایی می‌سازد که بتواند به طور مؤثر و سودآور به آن‌ها خدمت کند.
سه عامل اساسی، فراهم‌کننده‌ی شرایطی هستند که فرصتی را برای یک شرکت ایجاد می‌کنند تا بازار را با موفقیت بخش‌بندی کند. نخستین و اساسی‌ترین عامل، نامتجانس بودن نیازها و خواسته‌های مشتری است. وقتی مشتریان نامتجانس باشند، عده‌ای فعالانه به دنبال کالا و خدماتی که نیازها و خواسته‌هایشان را بهتر مرتفع سازند، می‌گردند و اضافه بهای آن را نیز می‌پردازند. دوم این که با وجودی که مشتریان می‌توانند نامتجانس باشند، اما باید در گروه‌های خاصی دسته‌‌بندی شوند که نیازهای اعضایشان با نیاز سایر مشتریان آن گروه شباهت بیشتری داشته باشد، نه با نیاز مشتریان گروه‌های دیگر. سوم این که هزینه‌های کلی خدمت‌رسانی به مشتریان در یک بخش باید با قیمتی که مشتاق هستند بپردازند، برابر یا کمتر از آن باشد؛ حتی اگر این هزینه‌ها بیشتر از هزینه‌ی خدمت‌رسانی به یک مشتری عادی باشد. وقتی نیازهای مشتری متفاوت باشد یا هزینه‌های خدمت‌رسانی به انواع متفاوت مشتریان تفاوتی اساسی داشته باشد، شرکتی که بازارش را بخش‌بندی نکرده است، یک فرصت عالی را به رقیبانش می‌دهد تا وارد بازار شوند.

 

نویسندگان: پروفسور گری ال. لیلین/ پروفسور آرویند ران‌گاسوامی/ پروفسور آرنود دی‌براین
مترجمان: دکترکامبیز حیدرزاده/ حسین‌علی سلطانی
قطع: وزیری
تعداد صفحات: ۲۷۸
سال چاپ: بهار ۱۳۹۷
نوبت چاپ: اول

 

برای خرید نسخه‌ی الکترونیکی این کتاب اینجا کلیک کنید.

 

 

اضافه به سبد خرید

 

 

“ اصول مهندسی بازاریابی ”